Sziasztok!

Bevallom, mióta írom az Emlékbuborékot, nem tudok a fenekemen maradni, és mindig valami új dolgon agyalok. Így volt ez most is, emiatt született meg a mai poszt. Blogger vagy, és érdekel, miről is beszélek? Olvass tovább.

Mint sokan tudjátok, több éve már, hogy jelen vagyok a blogvilágban, ezáltal nagyon sok mindent láttam már, olyat is, amit nem szerettem volna. Szinte mindennaposnak mondhatóak a különböző trollkodások, viták, veszekedések, vagy olvasó-blogger között, vagy blogger-blogger szinten. És az utóbbi a rosszabbik. Látni, hogy marják egymást a bloggerek, csak azért, hogy a kisebbeket kicsinálják, vagy épp ezáltal ők jussanak előnyhöz, szerintem gáz. Kicsi ország vagyunk, épp ezért kellene a bloggereknek összetartaniuk, és nem széthúzni. Segíteni egymást, nem pedig azt nézni, mikor kibe lehet belekötni.

Tudom, hogy ezt képtelenség megszüntetni, azonban eszembe jutott egy aprócska kezdeményezés, mely egy kicsit összefoghatná a bloggereket, még ha csak egy poszt erejéig is.

Miről is van szó?

Arra gondoltam, mi lenne, ha írnánk egy posztot, és azt egy napon rakná közé mindenki? Bárki becsatlakozhat, lehetsz akár beauty blogger, vezethetsz főzéssel kapcsolatos blogot, vagy írhatsz fanfiction-öket – a lényeg, hogy saját blogot vezess. Kicsit olyan ez, mint a VKP, csak egyetlen egy alkalomról szól az egész. Az adott témában megírt posztot mindenki egy napon tenné közé – nem várom el, hogy megszabott óra is legyen, mert szerintem ez nehezen kivitelezhető-, és ha mégis lekésne róla valaki, még két napja lenne erre. Erre az alkalomra létre fogok hozni egy InLinkz dobozkát, melybe mindenki belerakhatja a maga posztját, ezáltal sokkal több olvasóhoz érne el a mondanivalója.

Mi lenne a téma?

Mi másról tudnánk érdeklődési körtől függetlenül hitelesen írni, mint a blogolásról? 🙂 Írd le, számodra mit jelent a blogolás, mi mindent tanultál meg a blogolásod ideje alatt, szerinted miért éri meg blogot vezetni, írj bármit, ami eszedbe jut a blogolással kapcsolatban, csupán ennyi a megkötés.

Mikor rakjuk közé a posztot?

Ahhoz, hogy elég ideje legyen mindenkinek megírnia a bejegyzést, több, mint két hét múlva, július 17-én, vasárnap lenne a posztolás napja. Ezen a napon bármikor közzétehetitek a posztot, nem köt más titeket, csak az adott nap.

Honnan tudhatod, ki írt még ilyen bejegyzést?

Berakok ide néhány kódot, mely az InLinkz gyűjtőhöz kapcsolódik. Ezt a kódot kell beillesztened az adott posztba HTML nézetben, majd mikor nyilvánosan közzétetted a bejegyzést, alul meg fog jelenni a box, ahova az email címedet, a nevedet és a posztod linkjét kell beütnöd. Ha valami nem világos ezzel kapcsolatban, szólj, szívesen segítek. 🙂

Bloggeren használható kód:

WordPressen használható kód:

Saját weboldalon használható kód:

 

Ha nem akar működni egyik kód sem rendesen, kérlek, szólj. Soha nem készítettem még InLinkz gyűjtőt, ez az első alkalom, remélem, jól sikerült megoldanom. 🙂

Mi szerepeljen a bejegyzésben?

A gondolataid mellett három olyan dolog lenne, amit szeretnék, hogy minden posztban szerepeljen: a fentebb, a bejegyzés elején látható kép, az InLinkz gyűjtődoboz és a poszt címében a Fogjunk össze! szlogen. Ezen kívül úgy alakíthatod a bejegyzést, ahogy szeretnéd. 🙂

Remélem, leszünk páran, akik megírjuk ezt a bizonyos posztot, hiszen pont az lenne a lényege, hogy minél több blogger becsatlakozzon, ezáltal jobban megismerhessük egymást, és legalább egy napra összefogjunk. 🙂